Zuidvleugel Zomerfestival 2014

Woensdag 2 juli 2014 van 15.00 tot 20.00 uur – Ahoy Rotterdam

Het Zuidvleugel Zomerfestival 2014 heeft als doel om (nieuwe) bestuurders van diverse overheden in de Zuidelijke Randstad, stakeholders van bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijk veld op de hoogte te stellen van de opgaven die spelen in de Zuidelijke Randstad en best practices voor de aanpak daarvan, met elkaar kennis te laten maken en elkaar te inspireren tot samenwerken.

De bijeenkomst bestaat uit drie delen:

  • Plenaire bijeenkomst, Keynotespeakers zijn Siebe Riedstra, secretaris-generaal IenM, Ab van der Touw, CEO Siemens Nederland, en voorzitter Economische Programmaraad Zuidvleugel en Pauline van der Meer Mohr, voorzitter van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam, lid van de stuurgroep LDE en lid van het Dagelijks Bestuur Economische  Programmaraad Zuidvleugel. Commissaris van de Koning Jaap Smit, en de regiovoorzitters Ahmed Aboutaleb, Bas Verkerk (wnd), Henri Lenferink, Milo Schoenmaker en Bert Blase (wnd), vertellen voor welke opgaven de Zuidelijke Randstad staat en tot welke agenda dat volgens hen leidt.
  • Workshops waarin u op interactieve wijze kennis maakt en aan de slag gaat met een onderwerp uit een van de opgaven.
  • Netwerkbijeenkomst waar u onder het genot van een hapje en drankje (buffet) kennis kunt maken met bestuurders, stakeholders uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijk veld.

Klik hier om u direct aan te melden voor het Zomerfestival.

Programma

15.00 – 15.30 uurInloop
15.30 – 16.30 uurPlenair programma

Welkom burgemeester Aboutaleb

Keynote Siebe Riedstra, secretaris-generaal IenM, over de ruimtelijk-economische opgaven in de Zuidelijke Randstad en de samenwerking van Rijk en regio met behulp van de Adaptieve Agenda.

Keynote Ab van der Touw, CEO Siemens Nederland en voorzitter Economische Programmaraad Zuidvleugel, over de economische opgaven in de Zuidelijke Randstad en de aanpak daarvan.

Keynote Pauline van der Meer Mohr, voorzitter van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam, lid van de stuurgroep LDE en lid van het Dagelijks Bestuur Economische  Programmaraad Zuidvleugel, geeft aan welke rol de drie universiteiten als ‘leveranciers’ van kennis en innovatie kunnen vervullen in de economische ontwikkeling van de Zuidvleugel en welke randvoorwaarden spelen op het gebied van bijvoorbeeld de onderlinge samenwerking en het regionale vestigingsklimaat.

Reflectie onder leiding van Joop Vos op de keynotes met Commissaris van de Koning Jaap Smit en de regiovoorzitters Ahmed Aboutaleb, Bas Verkerk (wnd), Henri Lenferink, Milo Schoenmaker en Bert Blase (wnd).

Film: de visie van de topbestuurders op de toekomst van de Zuidelijke Randstad

16.45 – 17.30 uur1e ronde workshops
17.45 – 18.30 uur2e ronde workshops
18.30 – 18.40 uurAfsluiting in foyer
18.40 - 20.00 uurBorrel en buffet

 

Klik hier om u direct aan te melden voor het Zomerfestival.